Poľovnícka kapsa V3MB

Poľovnícka kapsa sa kedysi tešila veľkej obľube, ako už napovedá jej názov, najmä medzi poľovníkmi. Na čas všetko možné nahradil lacný dovoz z Ázie. Než sme pochopili, že cena nie je všetko, bolo neskoro. Tradičnú brašnársku robotu ľudia bažiac po tovare, ktorý je “hlavne lacný”, vytlačili z trhu a dnes už sa poriadna kožená kapsa zháňa len ťažko. 

Nie sme dosť bohatí na kupovanie lacných vecí

Kupovať za 15-30 eur niečo na trhu je síce lákavejšie, no po čase si človek uvedomí, že pomaly každý rok treba kupovať znova, lebo sa to rozpadne. Nie je preto divné, že sa čoraz častejšie ľudia obzerajú po výrobkoch, ktoré v prvom rade vydržia, čo majú.

poľovnícka kapsa

Poľovnícka kapsa V3MB

Univerzálne použitie

Poriadna kožená poľovnícka kapsa pritom nemusí slúžiť len poľovníkovi, alebo horárovi. Poslúži aj ako úplne bežne nosená pánska (alebo aj dámska, prečo nie) taška. Či už do nej dáte mobil s dokladmi a svačinu do práce alebo ďalekohľad a nôž na túru, to je na vás.

V jednoduchosti je krása a preto má aj poľovnícka kapsa V3MB na jednej strane všetko potrebné, na druhej strane nemá nič na vyše. Množstvo zbytočností nahrádza surová elegancia použitých materiálov – extra hrubá koža, ktorá okrem pevnosti a tvarovej stálosti zaručí aj extrémne dlhú životnosť. Nie je až také výnimočné, že niektorí podobnú kapsu máme ešte po dedovi. Je to tak, pri správnej starostlivosti o kožu vydržia tieto veci desaťročia.

Poľovnícka kapsa vytvorená požiadavkami zákazníkov

V spolupráci so zákazníkmi sme teda vymysleli takýto model. Vonkajšie rozmery sú cca 30x20x11cm, vnútorné rozmery cca 17x25x6cm, akurát na obálku A5 alebo pollitra vody. Vo vnútri je výstelka z bravčovej glazúrovanej kože a na zadnej strane vnútra aj úzke vrecko, napríklad na papiere. Predné tvarované vrecko akurát na mobil, alebo kľúče. Nič navyše, čo tam netreba.

[Modula id=’9′]

Pre ekologicky zmýšľajúcich ľudí určite spomeniem aj ďalšiu neprekonateľnú výhodu – koža je biologicky odbúrateľný materiál. Po desaťročiach služby sa kovy zrecyklujú a so ostatným si bezozvyšku a bez námahy hravo poradí príroda. Ukážte mi jednu čínsku koženkovú napodobeninu, ktorá je na tom podobne! Žiadna! Nylonové (umelé) tkaniny vo vnútri, nylonové nite, lepidlá, plastové zipsy, už samotná koženka je guma na nylonovej tkanine…

Kde kúpiť

Brašnu si vyskladáte a objednáte v časti  Obchod.

Staňte sa tiež mojími fanúšikmi na facebooku na stránke Ručne šité kožené doplnky, alebo sledujte môj youtube kanál Brašnárstvo PGB s videami z výroby.